Wolters Metaaltechniek BV bouwt mee aan waterstofauto

Wolters Metaaltechniek BV is een samenwerkingsverband aangegaan met Green Team Twente. Green Team Twente bestaat uit diverse enthousiaste en betrokken studenten die samen werken aan het ontwerp en de ontwikkeling van een waterstofauto. Hiermee willen zij niet alleen duurzame mobiliteit op de kaart zetten, maar ook de Shell Eco-Marathon mee winnen.

Green Team Twente heeft Wolters Metaaltechniek BV benadert in verband met het verbeteren van de aandrijflijn. Dit onderdeel van die aandrijflijn is vervangen door een aandrijfas. Het doel was om een aandrijfas, om het koppel gegenereerd, in de tankwielkast over te brengen op de wielen. Door de samenwerking en expertise van Wolters Metaaltechniek BV is er een nieuw ontwerp ontstaan met slechts een fractie van het gewicht van de oude aandrijfas.

Er is gebruik gemaakt van glijlagers in plaats van kogellagers en voor hoogwaardig materiaal gekozen t.w. Titanium en Aluminium 7075. De expertise en ervaring die Wolters Metaaltechniek BV heeft met deze materialen is van cruciaal belang geweest in het ontwerpen van de nieuwe aandrijfas.

Wolters Metaaltechniek BV kijkt terug op een geslaagde samenwerking en blijft betrokken bij de verdere ontwikkelingen van de waterstofauto en het winnen van de Shell Eco-Marathon. De Shell Eco-Marathon vindt dit jaar plaats op 2-5 juli in Londen.

https://www.shell.com/make-the-future/shell-ecomarathon/europe.html

Wij wensen het Green Team Twente dan ook heel veel succes!

 

Terug naar overzicht