Wolters Metaaltechniek bouwt Toolshop verder uit

Onlangs heeft Wolters Metaaltechniek een nieuw 5-assig bewerkingscentrum DMU50 Eco van de firma van DMG aan haar machinepark toegevoegd. Deze investering is bedoeld om de sterke groei van het aantal orders in 2010 op te vangen, en ervoor te zorgen dat wij kunnen blijven voldoen aan de korte levertijden voor prototypen en toolings . Er gaan mooie verhalen over 24/7 onbemand produceren, maar de praktijk leert dat de producten zich hier wel voor moeten lenen. Daarnaast is er een enorme prijsdruk, en de dreiging dat deze onderdelen op den duur naar het buitenland verdwijnen, die dit segment voor ons minder interessant maken.

Vooral in een jaar als 2009 zie je de bestelhoeveelheden fors slinken, voorraad op de schap gaat direct ten koste van de cash flow positie. Gelukkig zagen wij, dat bedrijven wel blijven ontwikkelen in een periode van laagconjunctuur. Nederlandse bedrijven zullen continu moeten blijven innoveren om zich te onderscheiden van hun buitenlandse concurrenten.

De tijden van “uurtje factuurtje” liggen ver achter ons. Het is tijd om positie te kiezen als bedrijf, en de organisatie hierop af te stemmen. Wolters Metaaltechniek (WMT) heeft besloten zicht te richten op de productie van enkel stuks tot kleine series fijnmechanische onderdelen, waarbij levertijd, complexiteit en flexibiliteit centraal staan. Snel kunnen schakelen en reageren is hier de uitdaging.

Wij hebben twee van onze 5-assige bewerkingscentra voorzien van een robot systeem, waarop wij zoveel mogelijk series overdag en in de onbemande uren laten lopen. De operator krijgt hierdoor zijn handen vrij voor het extern programmeren en parallel laten lopen van een 2e machine. De nieuwe DMG Eco 50 is een prima aanvulling op ons machinepark , en zal onze flexibiliteit aanzienlijk verhogen.

Terug naar overzicht